Karriär

Vill du bli en Alrutzare?

Som jurist eller advokat hos Alrutz’ Advokatbyrå får du möjlighet att arbeta inom dynamiska rättsområden tillsammans med några av landets ledande industriföretag och offentligrättsliga aktörer.

För att trivas hos oss behöver du vara en skicklig jurist med intresse för naturvetenskap. Du behöver också ha ett affärsorienterat synsätt, uppskatta samarbeten över yrkesgränser och ha förmågan att bygga relationer. Kortfattat behöver du dela vår genuina vilja att arbeta för våra uppdragsgivares nytta.

Eftersom kärnan i vår verksamhet är våra medarbetare, satsar vi långsiktigt på de jurister och advokater som har det vi söker. Om du är ”rätt person” kan vi erbjuda goda möjligheter till professionell och personlig utveckling på vägen mot ett eventuellt framtida delägarskap. Som ung jurist arbetar du under handledning av våra kompetenta och erfarna advokater. Trots att jobbet stundtals ställer höga krav eftersträvar vi en sund balans mellan arbete och fritid. På vår arbetsplats är det högt i tak och en prestigelös familjär stämning råder.

Ord från våra medarbetare

Sanne Nordström

Jag började på byrån i maj 2020 efter några år på en större affärsjuridisk byrå med fastighetsrättslig och miljörättslig fokus. Arbetet på Alrutz’ advokatbyrå är byggt på traditioner och långvariga relationer där vi arbetar nära våra uppdragsgivare.

Det är ett spännande arbete där man både får arbeta med det juridiska hantverket men samtidigt lära sig mycket om olika verksamheter. Det nära samarbetet med både uppdragsgivare och teknisk konsult engagerar och gör arbetet roligare. Bitvis är arbetet ganska krävande med långa huvudförhandlingar på olika orter, men arbetet ger samtidigt en frihet i och med att man till stor del rår över sin egen tid.

Möten kan planeras med hänsyn till den egna kalendern. Arbetet kan utföras på kontoret, hemma eller på annan plats. Allt detta underlättar familjepusslet och det är roligt att mitt arbete ger mig möjlighet att kombinera ett ansvarsfullt och givande arbete med småbarnsåren.

John Woivalin

”Jag välkomnades varmt till Alrutz’ Advokatbyrå under hösten 2023 och fick snabbt sätta mig in i spännande och givande processer. Tillsammans med byråns skickliga advokater får jag dagligen möta olika typer av klienter för att reda ut juridiska frågeställningar.

Förutom att dagligen få arbeta med miljörätt tillsammans med trevliga medarbetare, så är också tjusningen med byråarbetet att ingen dag är den andra lik. Den ena dagen kan jag t.ex. befinna mig ute på ett naturnära samråd hos en verksamhetsutövare miltals från Stockholm, för att nästa dag sitta på vårt centralt belägna kontor med en artskyddsutredning, en ansökningshandling eller ett domstolsyttrande. Sedan vill jag även lyfta att Alicjas fantastiska luncher och bakverk utgör mycket uppskattade komponenter i mitt dagliga arbete!”

Sofia Hedelius

”Jag började på byrån 2016 och trivdes väldigt bra redan från start. I och med min bakgrund på domstolar och på Naturvårdsverket, kunde jag snabbt ta egna mål och ärenden och arbeta direkt mot klient. Jag arbetar med olika typer av verksamhetsutövare, men mest blir det vattenkraft och processindustrier. Jag har tidigare arbetat med införandet av industriutsläppsbestämmelserna i svensk rätt, och även med förbränningsförordningarna, och den kunskapen passar fint nu.

Den största utmaningen för närvarande är, i mina ögon, omprövningarna för moderna miljövillkor av svensk vattenkraft. Det är avgörande för vår omställning till fossilfritt att inte kraftproduktion och reglerförmåga påverkas alltför mycket. Vårt behov av grön elproduktion kommer framöver att vara större än någonsin.”

Miljöfrågor är strategiskt viktiga i många verksamheter. På Alrutz’ Advokatbyrå månar vi om en hållbar utveckling både för miljön och för industrin genom att erbjuda gedigen kompetens inom våra verksamhetsområden.

Våra lediga tjänster

Är du jurist med ett intresse för industrins villkor och miljöbalkens bestämmelser,
då är du välkommen att höra av dig till oss.

Spontanansökan biträdande jurist/advokat

Vi söker fortlöpande biträdande jurister och/eller advokater till byrån. Välkommen att höra av dig med en kort presentation av dig själv. Bifoga CV, inklusive betyg från juristlinjen.

Ansök senast

Fortlöpande

Välkommen att kontakta oss med uppdragsförfrågningar

Ni är också välkomna att vända er direkt till någon av våra medarbetare.